torstai 16. elokuuta 2012

HAHA, JUST KIDDIN' I'LL NEVER GET A DRIVER'S LICENSE

Joo tosiaan, mainitsinko jotain ajokorttiin tulevista kuvista? Niin mihin ajokorttiin, mä en tuu ikinä saamaan ajokorttia! :D Käytiin eilen eka kerran harjotteleen ajamista Killerin siinä kentällä (sori niille joiden rallisuunnitelmat pilasin) ja se kai meni ihan hyvin ekaks kerraks, mutta mites tänään? Mentiin yhelle aika pienelle parkkipaikalle, ja huhhuh arvatkaa montako kertaa auto sammu! En oikeen vielä käsitä auton toimintaa. :D En ensinnäkään osaa kovin hyvin jarruttaa ja kyllähä se mun ohjaaminenki on semmosta että auto kuulemma menee "siksakkia". Vaihteet sentään osaan! No, ehkä tää vielä tästä. En vaan ymmärrä et joskus voisin ajaa motarilla ja  tälleen? Tuleekohan tapahtuun?

Mites teillä joilla kortti jo hallussa on? Miten ihmeessä opitte ajamaan!? 
Otitteko ajotunteja vai opitteko ajaan luvilla? Miten meni inssi? Tell me everything :D

Tumblr_lv1i5puhqe1qgef94o1_1280_large

333072_4067273014267_261260143_o_large

Tumblr_m4x40xlfnx1qzleu4o1_500_large

Tulee varmaan vielä jossain vaiheessa jotain ajokuvia kun osaan jopa ajaa autoa!

14 kommenttia:

 1. Mä kävin iskän kans ajaan jossai parkkipaikalla ennen autokouluu. Autokoulus oli nii kiva ja hyvä ope et oli alusta heti tosi helppoo ja vielä kun on ollu ajoneuvoja kohtaan tosi kiinnostunu nii kyselin vaa iha älyttömästi ja opin sitä kautta. Se n kun tajuaa miten kytkin ja kaasu toimii tai nostaa kytkintä ja painaa kaasua sillee samaan aikaan et ne tavallaa menee ristii nii sen jälkee on tosi helppoo. Kannattaa aluks pitää se kytkin koko aja pohjas ku alotat jarruttamise nii ei autosammu ja autosammuu jos nostat liian nopeesti sitä kytkintä. Kuuntele auton ääniä, sen "oman" auton oppii tuntee tosi nopeesti! autoilu on tosi jees. Pelotti ihan sikana ajaa ekaa kertaa 50!! Tuntu vaa et ajan penkkaan ajan penkkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, musta tuntuu et autokoulussa menee toi oppiminen vähä sujuvammin ku ne opet siellä tekee sitä kumminki työkseen :D Äiti taas on tälleen "paina kaasua eiku jarrua!" Mutta hiljaa hyvä tulee ja kyllähä tässä saaki sit opetella iha mielin määrin! Haha, voi ei, mä varmaan kiljun sit ku ajan 50! :D Jos se päivä nyt ikinä koittaa...

   Poista
 2. Ite harjottelin veljen kaa vaihdeautolla mökkiteillä sekä meidän automaattiopelilla kääntelin. Lisäks liikennesilmää oli jo ennestään ku olin mopoillu 3v.

  Ajotunneilla oppii kyllä hyvin, varsinkin Freeroadilla Kalevin opeissa ;) ja eka olin ite vähän hukassa vaihteiden kanssa, mutta kyl se siitä. Inssi & teoria ykkösellä meni helposti läpi! Siinä ehkä vaikeinta oli se jännityksen handlaaminen. Ja kyl se ajo alkaa onnistuu kunhan pääsee paljon harjottelee =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itehä en oo tosiaan ikinä auton ajoa kokeillu ja skootteriakaan en oo ikinä ajanu, joten noi ajopelit on mulle täysin vieras asia! :D On mulla ainaki on aikaa ja mahollisuuksia harjotella ku pääsen ajelee melkee millo vaan. Se on vaa toine juttu et onko mulla johdonmukanen ope (häseltäjä äiti:D).. haha!

   Poista
 3. Mie kävin ihan autokoulussa, onneks oli pieni kaupunki. Tosin ekalla ajotunnilla oliki sit jännät paikat; normaalisti ekalla ajotunnilla ois tarkotus mennä ajelee parkkipaikalle mutta koska sillon oli talvi nii se "sisäänkäynti" oli aurattu umpeen nii eka opeteltii ajaa semmosella tehtaalle menevällä tiellä ja saman tunnin aikana vielä isommalle tielle muun liikenteen joukkoon :D Ja siis miula oli sama et eka kerta meni hyvin mut sitten myöhemmin se auto sammu aina vaan useemmin, haha :D

  Inssi meni kyllä vasta toisella läpi ko ekassa feilasin mäkilähdön. Mut kortin sain ja on ollu sen 5 vuotta ja kyllä nytten sujuu jo ihan rutiinilla ajaminen vaikka välillä oonki vaihdellu automaatin ja manuaalin välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onhan se tietty vähän eri ajaa inssi kaupungissa jossa ei esim. oo liikennevaloja (en tiiä oliko siellä missä sä ajoit mut kumminki :D) ku esim. Helsingissä :D Ja hui kauhee toi sun eka ajotunti! No, se oli sit vaan pakko oppia ku ei ollu muuta vaihtoehtoa. Kai se ope tietää mitä tekee... Joo, ne mäkilähdöt on varmasti vaikeita ku pitää miettii monta asiaa yhtäaikaa. Ehkä mäkin sen joskus opin :)

   Poista
 4. Ennen autokoulua ajoin isin kans about 100m meijän pihatiellä! Ensin postilaatikolle etuperin ja takaisin pihaan takaperin:D Iskä ja äiti arveli, että mun opettaja joutuu jäämään sairaslomalle mun takia:D
  Mutta kuinkas kävikään! Alku jännityksen jälkeen autoilu suju hyvin, välillä tietty töppäsin, kuten sammutin auton KOLME kertaa samoihin liikennevaloihin ruuhka-aikaan.. Ja vain siksi, että yritin lähtee kolmosvaihteella liikkelle:D Teoria ja inssi meni ekalla läpi, inssistä tuli vaan huomautus pari kertaa unohtuneesta vilkusta ja yksistä jalankulkijoista, mistä olen erimieltä. Kortti tosiaan ollu reilun vuoden, syyskuussa kakkosvaihe edessä ja kilometrejä takana lähemmäs 10 000.
  Kyllä sieki sen kortin saat!! Tsemppiä kovasti äläkä aliarvioi ittees! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, moni tyttö varmaan yllättyy kun onki paljon parempi kuski mitä luuli. Tytöistähän tietty aina aatellaan et me ollaan huonoja autojen kanssa.. No, ehkä mullakin toi on tommosta alkukankeutta, mut voin kyllä sanoo etten vielä uskaltais liikenteeseen lähtee! Toivottavasti mullaki menis teoriakoe ja inssi kans hyvin läpi. Kiitos tsempeistä :)

   Poista
 5. mä en ollu koskaan edes koskenu rattiin ennenku menin autokouluun, ja olin iha paineissa joka ikisellä ajotunnilla :D MUTTA jotenki kaikki planeetat osu kohdalleen ja opin yhdessä yössä luottamaan itteeni, koska inssi meni nappiin ja kortin sain, nyt ku on jonkun aikaa ajellu nii ei mitää ongelmia! joten kunhan vaa otat rauhassa, luotat ittees ja mietit koko ajan että sulla ei ole mikään kiire niin hyvin se menee =) ei saa koskaan luovuttaa vaikka turhautuis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla sama! :D Varmaan just enemmän paineita ku autokoulussa edetään nii paljo nopeemmin. Jos opettelee opetusluvilla nii voi edetä ihan omaan tahtiin. Tosin sit se opetus saattaa olla vähä semmosta säheltämistä :D Jeps, pitää kyllä luottaa itteensä - kyllähän ne muutki on kortin saanu!

   Poista
 6. Usko tai älä niin myös mulla on ajokortti. kävin autokoulu juhassa ja ensimmäiset ajokerrat olin ihan hukassa että mitäs nyt pitää tehdä mutta kyllä se siitä alko sujumaan kun vaan keskitty ja otti rennosti ettei turhaan hermoillu :-D inssin pääsin ekalla läpi ja sen inssin alkaessa tuntu että sydän pysähtyy kun jännitti niin paljon mutta hyvin se meni ja ajo samanlailla kun normaalilla ajotunnilla :) parin ensimmäisen ajotunnin jälkeen olin sitä mieltä että naisia ei oo luotu rattiin mutta pitää vaan yrittää niin sieltä se ajotaito alkaa tulemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, niinhän se on että jokane pystyy sen kortin saamaan jos vaan kärsivällisyys riittää. Miksen sitten mäkin :D Nyt oon kyllä ollu jo myöhään illalla liikenteessäkin, mut en vielä ois todellakaan valmis päiväsaikaan tyyliin keskustaan.. Sen verran pitää vielä nopeeta pysähtymistä ja lähtöä hioa :D Voi vitsi, oon kyllä just kuullu et toi inssi on tosi kuumottava! Sitä odotellessa (lue: pelätessä).

   Poista
 7. Me muutettiin perheen kanssa Ruotsista Suomeen noin viisi vuotta sitten, ja mä oon ajatellut, että halusin käydä autokoulun Ruotsissa, koska vähän jännittää käydä autokoulu suomen kielellä, mutta joku sanoi että Suomessa autokoulun voisi suorittaa ruotsin kielellä? Tosi ihana blogi, ja tsemppiä ruotsin ylioppilaskirjoituksiin! Mä kirjoitin tänä syksynä A-ruotsin ja sain alustavien mukaan 288 pistettä, joten toivottavasti tulee Laudatur. :) Kirjoitan suomen äidinkielenä vielä keväällä, jännittää.... Kramar! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla et oot asunut Ruotsissa! Eikö ollu vaikeeta muuttaa Suomeen Ruotsista? Nii, varmaa vähä vaikeempaa tehä autokoulu suomeks, mut en usko et se ylivoimasta olis jos suomi sun äidinkieli on. :) ja varmasti sen voi myös ruotsiks suorittaa, etenki ruotsinkielisillä alueilla. Onnee muuten hyvästä yo-tuloksesta! Ite kirjotan kans a-ruotsin, saa nähä mite menee sit :) kram!

   Poista