sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

CAMERA PROBLEM

Aina oon tykännyt valokuvaamisesta ja haaveillut järkkäristä, mutta viime talvena kun olin koulun valokuvauskurssilla ja sain siitä parhaan arvosanan, innostuin todella. Siitä lähtien mielessä on ollut järkkärin hankinta. Eka ajattelin että odotan ylioppilaaksi pääsyyn saakka ja pyytäisin järkkäriä valmistujaislahjaksi, mutta siihen on kaksi vuotta! (teen siis vaihtovuoden takia lukion neljään vuoteen)

Tumblr_m4p7cb6fpf1qi23vmo1_500_large

Nyt on kumminkin kertynyt vähän rahaa säästöön, ja nyt kun kesällä on niin valoisaakin niin olis aika oiva hetki hankkia se järkkäri. Sen oon päättänyt, että ostan Canonin kameran. Koulussa kuvailin Canon 450D:llä, ja siskolla on 600D, joten Canonin järkkärit on parhaiten tulleet tutuiks. Nyt on vaan ongelmana, että minkä mallin ostan? Vaihtoehtoina on 1100D, 600D, 550D ja jo myynnistä poistunut 500D, jos sen nyt sais vähän halvemmalla kun nuo muut. 

Tumblr_lk77g97co61qb3y0so1_500_large

1100D sais halvalla, ja loppujenlopuks en oo niin ammattimainen kuvaaja, että 1100D toiminnot jotenkin ei riittäis mun käyttöön. Toisaalta astetta parempi kamera houkuttelee. 600D vois olla hyvä, mutta vähän typerää ostaa sama kamera mikä jo siskolla on. Mutta toisaalta kyseessä olis kamera ihan omaan käyttöön. 550D olis sit ihan hyvä vaihtoehto, mutta eipä oo mitään järkeä ostaa saman hintatason kameraa, jossa taas ei oo kätsyä kääntyvää näyttöä, kuten 600D:ssä.

Tumblr_lqzbivabo01qlaa6wo1_500_large

Sitten vika ongelma: ostanko jonkun peruspaketin, jossa tulee mukana järkkärin runko ja 18-55 IS-objektiivi, vai rungon ja objektiivin erikseen? Jos ostaisin 1100D, voisin panostaa esim. 18-200-objektiiviin, tai ainakin johonki sinne päin. :D Kalansilmäobjektiivikin ois houkutteleva mut ehkä vähän turha. Monet on myös sanonut että 50mm putki on hyvä aloittelijalle. 

Auttaa saa! Hirvee valinnan vaikeus... Ja ainiin, budjetti on 650e, siitä ylemmäs ei saa mennä. Ja kun irto-objektiiveista puhun niin kyseessä on sit varmaan jotkut Tamronin tms. halvat. Se siis mahdollistaa myös ton aika matalan budjetin. So, any ideas?

8 kommenttia:

 1. Mulla on toi 500D ja hintaa oli alesta sillä pelkällä kameralla kera huonon 18-55 putken joku 500 euroa. Ostin siihen sitten päälle paremman putken, pituus 50-250mm, ja oon ollu tyytyväinen, mutta sillä oli sitten hintaakin puolet kamerasta lisää. Objektiivi ratkasee tosi paljon, mutta musta kannattaa ostaa semmonen, missä on mahdollisesti kääntyvä näyttö, se on aika helppo sitten, kaverillaon semmonen. Omassa on videotoiminto ja se on ollu tosi kätevä myös. Toi 1100D on kuulemma aika huono :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, toi 500D ois kanssa yks vaihtoehto. Oliks se mukana tullut putki kuvanvakaimella? Nii, sit tosiaan toi 1100D ei ehkä oo vaihtoehto, kun en siitä kumminkaa nii paljo hyvää oo kuullut. Ehkä ostan jonkun noista vähän kalliimmista malleista, sit säästän vähän parempaan objektiiviin. :)

   Poista
 2. Ssonys on rungoskuvain vakain ja itelläni on siis sony kääntyväl näytöl. Jatkossa säästä rahaa putkissa sen verran ettei obiikassa tarvii olla kuvainvakainta. Ite vältän sitä kitti putkee joten en ees omista sellasta! 50mm f 1.8 objektiivi on hyvä ns perus linssi ja halpa. Et runkoo kannattaa sinäänsä panostaa mut kyl se putki on mikä ratkasee. Lisäks mul on 18-50 f.2,8 ja 70-300 supermacro ja niil kyl tulee hyvinkin toimeen vaikka aina on himo ostaa lisää linssejä! Objektiivi.info on hyvä sivu jos miettii et mikä putki ois hyvä! :-) ja ainii vaik kit 18-55 mm ois kuvainvakain nii ei sitä eroo huomaa ku polttoväli on pisimmillää vielä tosi pieni. Ja kit putket on tosi muovisii, poikaystävä tiputti lainassa ollee kit putke lattialle meni heti rikki ja ite tiputin 50 millise nii ei menny rikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tota kuulinki Gigantin myyjältä kun kävin siel kyseleen kameroista :) Oon kans kuullu et toi 50mm-putki on tosi hyvä perusputki, se ehkä lähtis sit hankintaan. Kannattaisko melkee ostaa pelkkä kameran runko ja sit siihe se 50mm vai iha ottaa se kittiputki kumminki? Ja mitä mieltä oot tosta 70-300mm putkesta? Onko ollu hyvä hankinta?

   Poista
  2. no kyl toi 18-50 on ollu ehkä enite sillee "maisema" tai ku seon tosilaaja nii tykkään siitä sillei ehkä eniten kun se antaa eniten itestää. Mut 50mm on silti rungos ehk eniten kiinni kun kuvaan sillä blogiin tyylii "asukuvat" tai sillei. 70-300 on ollu vähite, siin on huonoin valovoima ja sisällä tosihankala ottaa kuvia kun 70 on jo aika pitkä polttoväli. Mut tykkään kiinteestä 85 mm kanssa, 70mm saan sen 85 millin tottakai, mut se on kiva polttoväli kans mm muotokuvissa. Mut suosittelen kyl runkoo + 50mm mut sitte kannattaa tilaa tyylii netistä. Täältä jkl on aika vaikee saada marketeista eriksee runkoo, jos ei haluu sitä kitti putkee.. ite ostin rajalacamerasta ja tuli kahessa päivässä tilauksesta!- Sanni

   Poista
  3. Niijoo. No kyl se 600D kantsii varmaa sit hankkii iha sen 18-55mm kanssa, ja sit ostaa se 50mm myöhemmin. Noi 70-300mm ym objektiivit tulee varmaan hankintaan sit myöhemmin kun on tullu kuvailtuu enemmän. Kiitti paljon kommentistas selkeytti paljon :)

   Poista
 3. Itellä on ollut 1000D ns kakkoskamerana, mutta sitä ei oo tullu käytettyä juuri yhtään. Sillon joskus aikoinaan kun ton oman järkkärin hommasin, ostin 40D ja panostin järkkäriin, pakko sanoa että ei oo tullu kaduttua! Kannattaa siis ihmeessä jättää toi 1100D pois vaihtoehdoista, koska se on loppujen lopuksi tosi simppeli runko (vaikka objektiivit tekeekin melkeen enemmän kun runko) ja panostaa kunnon runkoon niin että ei tarvi sitten heti olla sitä vaihtamassa :-) Ja jos Canonin meinaat hommata niin suosittelen ostamaan pelkällä kittipaketilla ja heti ostamaan ES 50mm f/1.8 II putken siihen. Se maksaa n. 100€ joka paikassa, joten ei ole hinnalla pilattu ja hinta-laatusuhde on tosi hyvä! Niillä pääsee hyvin alkuun ja sitten ajan myötä voi ostaa lisää objektiiveja mutta ton kanssa pärjää hyvin kun vaan tottuu siihen että objektiivissa ei tosiaan zoomia ole!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei toi 1100d oo sillee enää vaihtoehto oikeestaa.. Kyllähän siinä se halpa hinta houkuttelee, mut onha sille hinnalle syykin varmaan. Mihinkään astetta parempiin (noihin kymppisiin) ei mulla oo nyt oikee rahaa, vaikka varmasti onki laadukkaita. :D Varmaan se on sit se 600D mikä tulee hankittua. Ja jeps, oon kyllä kuullu hyvää palautetta 50mm-putkista, eiköhä se oo sit yks putki minkä hankin ;)

   Poista